Hyvät asiakkaat,

Toimintamme on päättynyt.

Haluamme kiittää kaikkia jotka ovat tukeneet meitä näiden vuosien aikana.
Olemme oppineet teiltä erittäin paljon, niin kengistä, itsestämme kuin elämästä laajemmin.

Bästa kunder,

Vår verksamhet har avslutats.

Vi vill tacka alla som stöttat oss under dessa år.
Vi har lärt oss mycket av er, både vad gäller skor, oss själva och livet i stort.X

0 tuotetta (0,00)

kiitos käynnistä, tervetuloa uudelleen!

A&K Kokemuksiamme yrittäjyydestä osa 3

13-10-2016

Fenix lintu

 

Yrittäjinä ja opiskelijoina olemme aina yrittäneet nähdä ympäristömme toisessa valossa. Kaiken arjellisen ja tutun takaa löytyy jokin mielikuvitusta kismittävä tarina. Joskus tarinat kuitenkin tarjoillaan eteesi ilman omaa pinnistystä. Tarvitset vain kenkäkaupan…

On tiistai ja hiljaista liikkeessä. Istumme Joelin kanssa pohdiskelevassa asennossa. Jalat ristissä, katse katossa ja kädet levällä, kuin valmiina tarttumaan ajatukseen. Meissä kuplii ristiriitaiset tunteet, itsevarmuus ja epävarmuus samaan aikaan. Kaiken pitäisi tapahtua nyt! Tiedät ehkä sen tunteen?

Ovi käy.

- Hei, etsisin vaaleanruskeita ”brough-tyylisä” kenkiä, koko 44 ja puoli.

- Hei! Katsotaanpas mitä meiltä löytyy.

Oikeasti ei ole tarvetta katsoa. Tiedämme tarkalleen meiltä löytyvän vaaleanruskeat Buckinghamit kokoa UK10, joka vastaa kokoa 44,5. Kutkuttavinta on, että tämä on viimeinen hyllyssä oleva pari. Tuttu jännitys laskeutuu.

- Miltäs tuntuu?

- Nämä istuvat oikein mallikkaasti.

- Hienoa!

Nyt vasta ehdin tutkiskella miehen olemusta. On selvää, että edessämme oleva asiakas säteilee lämpöä. Hän ei vilkaise rauhattomasti ympärilleen, vaan kohdistaa koko olemuksensa meitä kohti. Sitten kuulen hänen lempeän äänensä sanovan ”niin… ajattelin panna koko vaatekaappini uusiksi, kun se edellinen paloi poroiksi”.

- Mitä!?

- Niin... omakotitaloni paloi tässä muutama kuukausi takaperin. Kaikki omaisuus tuhoutui. Onneksi olimme vaimon kanssa vierailulla, joten pysyimme ehjinä.

- Uskomatonta! Varmasti tuollainen tapahtuma panee miettimään?

- Joo… Tässä kun ei ole lapsia niin ajattelimme muuttaa ulkomaille. Ryhdyimme etsimään töitä ja löysimme molemmat samasta kaupungista. Kävi hyvä tuuri.

- Tämä on siis kuin uusi alku teille?

- Kyllä, siksi sitä voisi kutsua. Me olemme myös yrittäneet nähdä tapahtuman siinä valossa.

Panemme kengät pussiin ja hoidamme maksun. Mies katsoo ympärilleen. Tuntuu kuin hän hyvästelisi jokaisen paikan missä hän liikkuu.

- Olemme otettuja, että saamme olla pieni osa teidän uutta alkuanne. Kiitos siitä!

Mies kiittää, hymyilee ja astelee ulos liikkeestä.

Kadulla hän pysähtyy ja vilkuilee ympärilleen. Joel ja minä seuraamme häntä herkeämättä. Yhtäkkiä miehen selästä kasvaa ulos kultaiset, höyhenien peittämät siivet. Hän saa tuulta siipiensä alle ja ponnistaa lentoon. Kohti uutta elämää. Kuin tuhkasta noussut Fenix lintu.

 

Saatat olla kiinnostunut näistä